FOTÓZZ ÉS ÍRJ! – ÍGY RÁZD FEL A SZUNNYADÓ ANGOLTUDÁSOD

Szabadidőmben gyakran nézegetem a régi képeket. Jóleső érzés tölt el, amikor felidézem, hogy milyen volt az adott helyszínen lenni a barátaimmal vagy családtagjaimmal.

Te is szoktál ezzel így lenni?

A digitális eszközöknek köszönhetően (szinte) végtelen sok képet készíthetünk anélkül, hogy a gatyánk rámenne. Megörökíthetjük életünk nagy eseményeit mint például ballagás, esküvő vagy egy nagy utazás, de lencsevégre kaphatjuk az apró, kedves dolgokat is mint egy érdekes repedést a járdán vagy a napsütésben szundító cicát.

Fotózz! - ez a hét kihívása

A cél az, hogy hét napon keresztül minden nap készíts egy fotót a mobiloddal. A téma lehet bármi, ami érdekel, tetszik vagy örömöt okoz. Készíthetsz képet nagymamádról, a kedvenc szobanövényedről vagy a napi ebédedről.

Mi legyen a képek sorsa?

Készíts egy digitális albumot! Nyiss meg egy szövegszerkesztőt, illeszd be a képet és alá/mellé írd le, hogy hol készítetted a fotót, miért és hogyan érezted magad közben. Persze mindezt angolul!

Benyomnád a féket?

Akkor tudatosítsd magadban, hogy nem kell művészi képeket készíteni és nem kell tökéletes szöveget írni. Nem fogja senki sem osztályozni! Csak te fogod látni.

Akkor mégis miért csináld?

Ha azokról a dolgokról írsz, amelyek veled történnek, téged foglalkoztatnak, akkor az aktív szókincsedet hozod működésbe. Bizonyára lesznek olyan szavak, kifejezések vagy szerkezetek, amelyeket nem ismersz. Sebaj! Szótárazd ki, majd tanuld meg és használd fel legközelebb is!

Ha már kész az album...

Három-négy hét után vedd újra elő! Ha folyamatosan fejlesztetted az angol tudásodat, akkor előfordulhat, hogy felfedezel benne egy hibát, vagy határozottan megállapítod, hogy jól írtad meg a kis szövegeidet. Ezek annak a jelei, hogy fejlődtél! Elképesztő!

Miket vettél észre a gyakorlat során? Mennyire volt nehéz?
Írd meg a tapasztalataidat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top