fbpx

GYIK

A beszélgetésekkel kapcsolatos, gyakran felmerülő kérdésekre találsz itt válaszokat.

BESZÉLGETÉS

A beszélgetés hossza 30 perc.

Nem kell tehát megállítanod a mindennapi életed. Egyszerűen be tudod illeszteni a napodba a beszélgetést. Flexibilisen alakíthatod, hogy melyik nap és melyik napszakra ütemezed a beszélgetést.

Ezt neked kell eldöntened.

A körülményeidet te ismered a legjobban. Így csakis te tudod, hogy most milyen intenzitással szeretnél angolul beszélni.

Ennek ellenére ahhoz, hogy valóban hatásos legyen a törekvésed, minimum heti kétszer fél órát akkor is tegyél félre magadnak a beszélgetésekre, ha nagyon sűrű időszakod van.

A NYELVVÁROS oldalát, ahol a ki tudod választani a beszédtémát és időpontot tudsz foglalni, egy internetet használni képes eszköz segítségével éred el. Ha ezt olvasod, akkor van már legalább egy ilyen eszközöd!

A beszélgetéshez továbbá szükséged van mikrofonra és hangszóróra is. Szerencsére ezek már a legtöbb eszközbe (laptop, mobiltelefon, tablet stb.) be vannak építve! Mégis azt ajánlom, hogy ha teheted, akkor használj mikrofonos fej- vagy fülhallgatót a jobb minőség érdekében.

A beszélgetés elindításához szükséges kiegészítő anyagokról én gondoskodom. Így nincs szükség arra, hogy bármilyen könyvet vagy segédeszközt beszerezz.

Nem foglak arra kérni, hogy bármit is leírjál, de ha úgy érzed, hogy gondolataidat, amelyekről beszélni szeretnél, szükséges lejegyezned, akkor nyugodtan készíts be egy jegyzetfüzetet/papírlapot és egy írószert.

A hatékonyság növelése érdekében törekedj arra, hogy beszélgetés közben kizárj minden lehetséges zavaró tényezőt (pl. zárd be a böngészőben megnyitott füleket, állítsd repülőgépüzemmódra a telefonodat, vonulj a lakás egy csendesebb zugába).

A beszélgetés a Zoom alkalmazás segítségével történik.

Az eszközödre, amit a beszélgetés során használni fogsz, le kell töltened az alkalmazást.

Laptop vagy számítógép esetén ezt a zoom.us/download oldalról teheted meg manuálisan (Zoom Client for Meetings), de a letöltés automatikusan elindul akkor is, amikor csatlakozol az első beszélgetéshez.

Okostelefon vagy táblagép esetén a Google Play vagy App Store oldalakról kell letölteni az alkalmazást, de itt is automatikusan felkínálja a letöltés lehetőséget az első beszélgetés előtt.

A fizetést követően küldök egy e-mailt a beszélgetés adataival, ami tartalmazza azt a linket is, amelyen keresztül majd be kell lépned a beszélgetésbe.

A beszélgetés a következőképpen épül fel: adminisztráció (kb. 1 perc), bemelegítő kérdések (kb. 5 perc), választott feladat megoldása (kb. 15 perc), lezáró kérdések (kb. 5), visszajelzés a feladatmegoldással kapcsolatban és a fejlődési lehetőségek megbeszélése (kb. 4 perc).

Rendszeresen kerülnek fel különböző típusú és szintű beszédtémák a megadott témakörökben. Ezért érdemes gyakran visszalátogatnod, hogy megnézd, vannak-e olyanok, amelyeket át szeretnél beszélni.

Ha a honlapon nem találsz olyan beszédtémát, ami most érdekel, akkor írj nekem a nyelvvaros@nyelvvaros.hu e-mail címre a részletekkel. Rövid időn belül megírom, hogy megvalósítható-e a kérésed.

KAPCSOLATTARTÁS

Egy átlagos foglalás esetén négy e-mailt kapsz tőlem.

  1. A naptárkezelő alkalmazáson (Calendly) keresztül kapsz egy visszajelzést a naptári idősáv foglalásáról.
  2. Ez alapján küldök egy díjbekérőt. Ennek segítségével kell átutalnod a pénzt a bankszámlára.
  3. Sikeres fizetés után kiküldöm a számlát és a beszélgetés adatait, amelyek segítségével be tudsz jelentkezni a beszélgetésbe.
  4. Végül kapsz egy visszacsatoló e-mailt, amelyre válaszul leírhatod a véleményed a beszélgetéssel kapcsolatban.

A mai levelezőrendszerek szeretnek helyetted dönteni.

Ezért előfordul, hogy meg kell tanítanod a levelezőrendszerednek, hogy a leveleimet engedje át.

Azért, hogy biztosan megérkezzenek a leveleim, vedd fel a leveleződ címlistájára a nyelvvaros@nyelvvaros.hu e-mail címet. Így megtanítod a leveleződnek, hogy ezt a címet ismered.

Ha ennek ellenére nem érkezik meg egy levél, amit tőlem vársz, akkor nézd meg a következő mappákat és tedd a következőket:

  1. Spam / Levélszemét | nyomj a Not spam / Nem levélszemét gombra vagy húzd át az Inbox / Beérkező levelek mappádba,
  2. Összes levél /All Mail | helyezd át az Inbox / Beérkező levelek mappába a levelet, vagy
  3. Promóciók /Promotions (Gmail-ben) | húzd át a levelet a Priority / Elsődleges fül alá

VÁSÁRLÁS

Időpontfoglalásnak az a naptárban lefoglalt idősáv számít, amely legkésőbb a kezdést megelőző nap éjfélig kifizetésre került.

Az időpontfoglaláshoz meg kell adnod a neved, az e-mail és számlázási címed.

A név és a számlázási cím a számla kiállításához, az e-mail cím pedig a beszélgetés előtti kommunikációhoz szükséges (pl. beszélgetés linkjének kiküldése).

Miután a naptárban lefoglaltad az idősávot, e-mailben küldök egy díjbekérőt, amely alapján át kell utalnod a beszélgetés díját a megadott bankszámlára.

Az átutalásnak a beszélgetés időpontja előtti nap éjfélig meg kell érkezni.

Beteg lettél vagy az utolsó pillanatban bejelentkezett a villanyszerelő?

Az életben számos dolog felülírhatja a terveinket! Éppen ezért a már kifizetett időpontfoglalásaidat egyszeri alkalommal tudod módosítani.

A módosítást legkésőbb az eredeti beszélgetés időpontja előtti nap éjfélig meg kell tenned.

Igen! 10 vagy 5 alkalmat tudsz egyszerre kifizetni. Az árakról itt tudsz tájékozódni.

A 10 alkalmat 50, az 5 alkalmat pedig 25 munkanap alatt kell felhasználnod.

Időpontfoglalásnál válaszd ki az első alkalmat és a Megjegyzés mezőbe írd be, hogy “10 alkalom” vagy “5 alkalom”. A többi időpontot a beszélgetések végén lesz lehetőséged megadni.

Igen! Először is nézzetek ki egy beszédtémát és egyeztessétek az időpontot. Majd az időpontfoglalásnál a megjegyzés mezőbe írd  be annak a nevét és e-mail címét, aki a későbbiekben részt vesz a beszélgetésen.

Meglepetésnek szánod? Vedd fel velem a kapcsolatot, ha nem szeretnéd előre egyeztetni az időpontot az illetővel.

Nem találtad meg a kérdésedre a választ? Írj nekem a nyelvvaros@nyelvvaros.hu e-mail címre vagy küldj üzenetet az űrlap segítségével!