HELLÓ, ŐSZ! – HASZNOS SZÓKINCSGYŰJTEMÉNY, HOGY TUDJ MIRŐL BESZÉLNI ANGOLUL IS AZ ŐSZ MINDEN NAPJÁN

Itt az ősz!

A nyarat a meleg miatt, az őszt pedig a színei miatt szeretem. Éppen ezért keserédes pillanat ez a mostani!

Számos különböző asszociáció és érzés kapcsolódhat ehhez az évszakhoz, amelyek régiótól és kulturális háttértől függően változhatnak, de összességében az ősz a változás érzésével, nosztalgiával és melegséggel teli évszak.

Nézzünk meg együtt, mit is kötünk leginkább az őszhöz!

SZÍNEK ÉS A TERMÉSZET Az ősz híres a fák színpompás lombozatáról, az élénkvörös, narancs és sárga levelekről. E színkavalkád valamint a lehullott levelek és a ropogós levegő miatt az ősz a túrázás és a természetjárás egyik kedvelt időszaka.

Ez érdekelhet!

  • Hogyan használjuk a színeket kötött kifejezésekben? → COLOURS [Facebook | Instagram]
  • Milyen természeti látnivalókat érdemes felkeresni? → LANDSCAPES [Facebook | Instagram]

HŰVÖS IDŐJÁRÁS Ebben az időszakban fokozatosan csökken a hőmérséklet. Sokan előveszik a meleg takarókat, a vastagabb ruhák és fejfedők is előkerülnek.

Ez érdekelhet!

  • Hogyan használjuk az időjárással kapcsolatos szavakat kötött kifejezésekben? → WEATHER [Facebook | Instagram]
  • Mit tegyünk a fejünkre? → ON YOUR HEAD [Facebook | Instagram]

ALVÁS ÉS KÉNYELEM A hűvös idő sokakat ösztönöz arra, hogy többet aludjanak illetve több időt töltsenek az otthonukban. Ebben az időszakban sok állat is felkészül a télre: a rovarok egy része például mélyen beássa magát a földbe és teljesen inaktív lesz a hideg időszakban.

Ez érdekelhet!

SZÜRET ÉS FESZTIVÁLOK Az ősz a szüret és a betakarítás ideje. Ebben a szezonban népszerűek a szüreti fesztiválok és őszi ünnepségek. Az Egyesült Államokban és Kanadában ekkor ünneplik a hálaadást, amikor a családtagok és a barátok összegyűlnek egy közös vacsorára.

Ez érdekelhet!

ISKOLAKEZDÉS A diákok, szülők és tanárok számára az ősz egy új tanév kezdetét jelenti. A tanévkezés ugyan kihívásokkal teli lehet, de emellett lehetőséget is kínál a tanulásra, fejlődésre és új tapasztalatok szerzésére.

Ez érdekelhet!

ÓRAÁTÁLLÍTÁS A Föld népességének negyedét érintő rendszer szerint ősszel egy órával visszaállítják az órát, ami rövidebb nappali órákat és hosszabb éjszakákat eredményez.

Ez érdekelhet!

MELEG ITALOK Az idő lehűlésével az emberek nem csak a takarót és a vastag ruhákat veszik elő, hanem gyakran fogyasztanak meleg italokat, például forralt bort, forró csokit vagy sütőtök ízesítésű tejeskávét.

Ez érdekelhet!

Te jössz!

Mely szókártyák voltak a leghasznosabbak?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top