VEZESS NAPLÓT! – ÖNISMERET, GONDOLATRENDSZEREZÉS ÉS EMLÉKŐRZÉS

Zoey, David Bach A latte faktor című könyvének főszereplője, egyik nap munkába menet egy plakátra lesz figyelmes. A képen egy hajó látható a teljes legénységgel és a hálókkal – az illusztráció egyetlen furasága, hogy a hajó a sivatagban (!) állomásozik. A plakát felirata, amely végül elindítja a változás folyamatát a lányban, így hangzik:

If you don’t know where you’re going, you might not like where you end up.
[Ha nem tudod, merre mész, akkor lehet, hogy nem fog tetszeni az, ahova megérkezel.]

Vezess naplót! – ez a heti kihívás

Mindegy, hogy éppen azt vizsgálod, hogy mi a helyzet most az életedben, vagy a céljaid apró lépéseit próbálod napi/heti szintre beosztani, a naplózás mindkét és sok más esetben is segít.

A napló tudatosít bennünk sok mindent és általa átláthatóvá válnak dolgok. Segít az emlékek őrzésében is.

Most tényleg ömlengős, hosszú bejegyzéseket írjak?

Ha ahhoz van kedved, akkor nem állítalak meg benne. De írhatsz csupán néhány mondatot vagy jegyzetet is. Tedd mindezt hét egymást követő napon át!

Vezethetsz utazási, hála-, álom-, várandós, étel-, egészség-, munka-, tanulmányi, élmény- vagy titkos naplót. Válassz egy témát, ami érdekel, és azzal kapcsolatosan írd le a gondolataidat angolul! Tényleg mindegy! Csak írj az elért eredményekről, az ötleteidről és/vagy az érzéseidről!

Behúznád a féket?

Nem mondom, hogy az elején könnyű feladat lesz angolul naplót vezetni, de ahogy fejlődsz, úgy lesz egyre könnyebb a szövegírás is.

Nemcsak a szövegalkotási képességeid javulnak, hanem az aktív szókincsedet is beizzítod és fejleszted. Ezért fontos az, hogy olyan témát válassz, ami közel áll hozzád, foglalkoztat téged.

Csináld lassan! Csináld tökéletlenül! Csak csináld!
Majd írd meg kommentben, hogy melyik naplótípust választottad és hogy ment az írás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top