ÍRJ ÜZENETET ÉS MOSOLYOGTASD MEG AZ EMBEREKET!

Tavaly egyik kollégám (máig sem tudom pontosan, kicsoda) kitett az üzenőfalra egy lapot a következő mondattal: “Ha nincs időd, szakíts magadnak!”. Én így tettem!

Igaz, nem lett kevesebb feladatom, de birtokomba került egy cetli a lap bevagdosott aljáról, amin az állt IDŐ. Később, amikor úgy éreztem, hogy belefulladok a sok feladatba, a cetlimre néztem és elmosolyodtam. Nekem van IDŐm!

Írj üzenetet! – ez a hét kihívása

A héten legyél te az, aki megmosolyogtatja az embereket!

Hogyan csináld?

Hagyj angol nyelvű üzeneteket barátaidnak, szerelmednek és ismerőseidnek! Csempészd a vidám mondatokat tartalmazó cetlit a táskájukba, asztalukra vagy írj SMS-t, Skype/Messenger üzenetet.

Érdemes olyan személyt választani, aki minimálisan ért angolul és lelki szemei előtt nem hieroglifákat fog látni.

Mi legyen az üzenet témája?

Bármit írhatsz, ami rólad, rólatok, az érzéseidről szól. Lényeg, hogy megmosolyogtasd a számodra kedves személyt. Köszönj meg neki valamit, hívd el beszélgetni, mondd el, hogy hiányzik, emlékeztesd valamire…

Behúznád a féket?

Felkészültnek lenni, folyékonyan tudni angolul nagyon jó dolog. De nem vagy robot, hogy tökéletesen tudd a nyelvet! Ha a maximalizmusod azt súgja, hogy még nem tudsz eleget egy rövid üzenet megírásához, és hallgatsz rá, akkor sosem szerzel gyakorlati tapasztalatokat. Nem kezded el aktívan használni az angol nyelvet.

Ezért légy a héten spontán!

Ne gondold túl! Használd bátran az angol nyelvet! Bizz az ösztöneidben és a már megszerzett tudásodban!

Milyen érzés volt üzenetet írni másoknak?
Írd meg a kommentekben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top